Als het tijd is om een ​​nieuw dak te krijgen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Er zijn dingen om te overwegen voordat u een dakdekker belt en het werk verhuurt. Welk type dak of materiaal heeft u nodig of wilt u? Hoeveel wilt u uitgeven en hoe lang wilt u dat het meegaat? Past het dakmateriaal bij de stijl van uw huis? Met deze vragen in gedachten, volgt hier een overzicht van de typen daken.

ENGINEERED / COMPOSITE


Deze zijn gemaakt van teruggewonnen materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en simuleren meestal een leien of schuddak. Ze gaan naar schatting tussen de 30 en 50 jaar mee en kunnen redelijk kostenefficiënt zijn in vergelijking met andere materialen. Het zou met elke stijl van thuis moeten werken. Deze producten zijn een upgrade van gordelroos maar zijn goedkoper dan betontegel of leisteen.


METALEN PANELEN


Duurzaam metaal kan worden gevormd om het uiterlijk van houten shakes of tegels te geven. Dit zorgt voor de sterkte en levensduur van metaal en geeft uw dak een unieke uitstraling.


BETON TEGELDit kan werken met bijna elke stijl van thuis. Het komt in allerlei kleuren en stijlen, is onderhoudsarm en zeer duurzaam. Nogmaals, het kan aan de voorkant duur zijn, maar die kosten worden gecompenseerd door de duurzaamheid en levensduur. Dit product is zwaar en het dakterras moet op de juiste manier zijn ontworpen om het gewicht te dragen.


LEISTEEN


Leien daken zijn er in een grote verscheidenheid aan maten, kleuren en diktes. Je kunt veel verschillende looks creëren om vrijwel elke bouwstijl te verbeteren. Leisteen is een natuurlijk product dat wordt gewonnen of gewonnen uit de aarde. Het is een zeer arbeidsintensief product om te installeren. Net als klei en betontegels is dit product ook zwaar en moet het dakdek goed worden ontworpen.


ASFALT DAKEN


Asfaltshingles kunnen in elk huis worden gebruikt en bieden veel waar voor uw geld. Er zijn veel stijlen en kleuren. Ze zijn gemakkelijk te repareren en brandwerend. Asfaltshingles bieden ook een verscheidenheid aan ontwerpen, van de basis 3-tab shingles tot de gemiddelde 30 jaar tot de high-end tri-laminaat / shake-shingles. Zelfs een grint met geschulpte look is beschikbaar.


HOUTEN DAKSPANEN


Meestal gemaakt van ceder, deze stijl van dakbedekking werkt meestal met cottage, ranch en moderne bungalows of historische huizen. Dit product zal van zijn natuurlijke houtcederkleur grijs worden. Deze zijn duur en arbeidsintensief om te installeren. Ze zijn onderhoudsarm en hebben een levensduur tussen 13 en 15 jaar als ze worden onderhouden en wat isolatie kunnen bieden. Vuurbestendige houtshakes zijn verkrijgbaar tegen een verhoogde prijs, maar zijn in sommige gemeenten niet toegestaan


Traditioneel 5V Crimp Metal Roof


Metalen daksystemen hebben meestal langere garanties, zijn brandvertragend, zijn licht van gewicht en eenvoudig te installeren, en zijn bestand tegen insecten en rot. Bovendien reflecteren ze de stralingswarmte van de zon, wat helpt om de warmteontwikkeling op zolder te verminderen. Over het algemeen kunnen metalen dakshingles twee tot drie keer de kosten van traditionele asfaltshingles kosten. Hoewel duurder dan traditionele asfaltshingles, maakt hun lange levensduur, evenals hun aantrekkelijke uiterlijk, ze een geweldige investering voor de huiseigenaar. Het typische profiel is 5-V-krimp die het meest wordt gezien op een huis in Key West-stijl.