Onze blog

Dakbedekkingsmaterialen
4 Dakbedekkingsmaterialen vergelijken voor een lange levensduur
augustus 21, 2019

Asfalt rol dak


Asfalt roll dak is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfalt gordelroos. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine daken, wordt dakbedekking geïnstalleerd door in overlappende banen strips in de lengte over het dak te leggen. Roll dakbedekking is een vrij eenvoudig materiaal om te installeren, en veel doe-het-zelvers doen dit zelf. Maar het is beter geschikt voor schuren, garages en misschien veranda daken, en is niet een zeer goede oplossing voor de meeste daken van thuis.


Gemiddelde levensduur


Asfalt rol dakbedekking kan naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar duren. Maximale levensduur van het dak halen is eigenlijk gewoon een kwestie van het vrij houden van puin en het snel repareren van eventuele lekke banden of beschadigingen.


Opgebouwde dakbedekking (BUR)


Een opgebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselend lagen dakbedekking en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). Normaal gebruikt op daken die plat zijn of met een zeer lichte helling, BUR dak Het is brandwerend en goedkoop, maar de dakbedekking is rommelig en stinkt.


Gemiddelde levensduur


BUR-daken gaan meestal 20 tot 30 jaar mee. Het maximaliseren van de levensduur van een opgebouwd dak wordt bereikt door regelmatige inspectie en reparatie, en door vuil van het dak te houden om degradatie van het oppervlak te voorkomen.


Samengesteld asfalt shingle dak


Composiet grind dak is de meest populaire van alle dakbedekking, te vinden op meer dan 80 procent van alle huizen. Composiet gordelroos gebruiken een organische of glasvezel basis die is verzadigd met asfalt, aan de onderkant bedekt met asfalt, en het blootgestelde oppervlak geïmpregneerd met kleine stukjes leisteen, leisteen, kwarts of keramische korrels. De enorme populariteit van gordelroos is te danken aan de relatief lage kosten, eenvoudige installatie en een behoorlijke levensduur. Deze daken worden normaal geïnstalleerd door professionele bemanningen, maar de installatie is niet buiten bereik voor een ervaren doe-het-zelver.Gemiddelde levensduur


Verwacht wordt dat composiet asfaltshingles 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige grinddaken gaan zelfs 50 jaar mee. De meeste fabrikanten van grinddaken bieden een reeks producten met verschillende gewichten en verschillende levensverwachting. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed hebben bijgevolg hoogwaardige garanties van een halve eeuw.
Maximaliseer de levensduur van shingles-daken van asfalt door goedkope shingles te vermijden en erop te lopen. Houd ze vrij van mos en was nooit een asfaltdakwerk met een elektrische wasinstallatie.


Houten grind dak


Houten grinddaken zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals cederhout of geel grenenhout, die uit houtblokken zijn gezaagd. Ze zorgen voor een extreem aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Houd er rekening mee dat groeiende brandgevaar in sommige regio’s wettelijke beperkingen heeft veroorzaakt voor het gebruik van houten dakbedekking. Ze zijn geen goede keuze op elke locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn.


Gemiddelde levensduur


Houten shingles-daken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij van puin blijft. Zorgvuldig onderhouden houten daken van hout gaan 50 jaar mee. Vervang de gespleten en gebarsten gordelroos onmiddellijk en houd het dak vrij van mos om de levensduur van een dak met houten dakspanen te verlengen.

Read More
Dakonderhoud
Dakonderhoudstips die u geld besparen
augustus 16, 2019

1. Voer regelmatig dakinspecties uit:

of u nu een professional inhuurt of het zelf doet, dit is een slimme zet die problemen kan voorkomen voordat ze een echt probleem worden. U moet op schade letten wanneer de seizoenen veranderen of na grote stormen. Let op tekenen van insecten- of dierenactiviteit, ontbrekende, beschadigde of krullende gordelroos. Je moet ook opletten op schimmel- of algengroei en roest. Zoek ook naar stormachtige stukken op de grond na stormen, en zorg ervoor dat je op zolder op lekken let.


2. Trim uw bomen:

boomtakken die over uw dak hangen of zelfs erop kunnen een ernstig gevaar zijn. Ze lopen niet alleen risico op gebroken ledematen die op het dak vallen, ze kunnen ook verslijten en gordelroos beschadigen. Boomtakken kunnen ook eekhoorns en wasberen aanmoedigen om toegang tot uw huis te krijgen. Houd er rekening mee dat ze mogelijk dichter bij uw huis zijn dan u denkt: boomtakken zijn vaak flexibel en kunnen tijdens een storm meerdere voeten zwaaien.


3. Verwijder puin van uw dak:

puin zoals bladeren, kleine ledematen en stokken kunnen uw dak beschadigen en algengroei en zelfs houtrot bevorderen, dus het is het beste om het te verwijderen. Misschien wilt u uw dak laten reinigen terwijl uw bomen worden geknipt, of vergeet niet om het elke keer te doen wanneer u uw goten schoonmaakt met een telescopische paal of een dakbladhark.


4. Inspecteer en repareer afdichtingen, verbindingen en flitsen:

dit zijn de meest voorkomende plekken op lekken en moeten regelmatig op schade worden geïnspecteerd. Knipperen bedekt toegangspunten tot uw dak inclusief de ventilatieopeningen, uitlaatpijp en schoorsteen, en het is vaak een hotspot voor lekken. Zoek naar verbuiging of zelfs lekke banden, evenals uitgedroogde of losse kit.


5. Repareer kleine lekken snel:

daklekken worden altijd erger, niet beter. Investeer onmiddellijk in een dakreparatie als u een lek hebt voordat het een groot probleem wordt.


6. Let op waarschuwingssignalen:

negeer het geluid van hagel, knaagdieren op zolder, lekken of gordelroos op de grond niet. Dakreparatie is misschien duur, maar meestal wordt het alleen maar duurder naarmate u langer wacht om het te repareren.


7. Maak uw goten schoon:

het is een karwei dat niemand wil doen, maar het schoonmaken van uw goten en regenpijpen, vooral tijdens zware bladseizoenen, zal helpen om uw dak gezond te houden en ervoor te zorgen dat vocht van uw dak kan ontsnappen. Terwijl u daar bent, moet u controleren op gaten in de naden en dat de beugels veilig zijn.


8. Laat geen ongedierte in uw dak leven:

als u tekenen van kleine dieren, termieten of ander ongedierte ziet, neem dan maatregelen om ze onmiddellijk te verwijderen. Ze kunnen ernstige schade aan je dak veroorzaken als ze kauwen en materialen gebruiken om hun huis te maken.


9. Sneeuw ruimen als er gevaar voor ineenstorting bestaat:

hevige sneeuwophoping kan ertoe leiden dat uw dak instort. Gebruik een sneeuwhark om de opeenhoping voorzichtig van je dak te verwijderen of huur een professional in.


10. Installeer efficiënte zolderisolatie en ventilatie:

de juiste isolatie kan voorkomen dat uw dak kromtrekt en het kan ook uw dak redden tijdens een sneeuw- of ijsstorm. Isolatie kan voorkomen dat sneeuw en ijs smelten en vervolgens opnieuw bevriezen, wat mogelijk waterschade aan uw dak kan veroorzaken.

Read More
Soorten dakbedekking
Soorten dakbedekking
augustus 13, 2019

Als het tijd is om een ​​nieuw dak te krijgen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Er zijn dingen om te overwegen voordat u een dakdekker belt en het werk verhuurt. Welk type dak of materiaal heeft u nodig of wilt u? Hoeveel wilt u uitgeven en hoe lang wilt u dat het meegaat? Past het dakmateriaal bij de stijl van uw huis? Met deze vragen in gedachten, volgt hier een overzicht van de typen daken.

ENGINEERED / COMPOSITE


Deze zijn gemaakt van teruggewonnen materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en simuleren meestal een leien of schuddak. Ze gaan naar schatting tussen de 30 en 50 jaar mee en kunnen redelijk kostenefficiënt zijn in vergelijking met andere materialen. Het zou met elke stijl van thuis moeten werken. Deze producten zijn een upgrade van gordelroos maar zijn goedkoper dan betontegel of leisteen.


METALEN PANELEN


Duurzaam metaal kan worden gevormd om het uiterlijk van houten shakes of tegels te geven. Dit zorgt voor de sterkte en levensduur van metaal en geeft uw dak een unieke uitstraling.


BETON TEGELDit kan werken met bijna elke stijl van thuis. Het komt in allerlei kleuren en stijlen, is onderhoudsarm en zeer duurzaam. Nogmaals, het kan aan de voorkant duur zijn, maar die kosten worden gecompenseerd door de duurzaamheid en levensduur. Dit product is zwaar en het dakterras moet op de juiste manier zijn ontworpen om het gewicht te dragen.


LEISTEEN


Leien daken zijn er in een grote verscheidenheid aan maten, kleuren en diktes. Je kunt veel verschillende looks creëren om vrijwel elke bouwstijl te verbeteren. Leisteen is een natuurlijk product dat wordt gewonnen of gewonnen uit de aarde. Het is een zeer arbeidsintensief product om te installeren. Net als klei en betontegels is dit product ook zwaar en moet het dakdek goed worden ontworpen.


ASFALT DAKEN


Asfaltshingles kunnen in elk huis worden gebruikt en bieden veel waar voor uw geld. Er zijn veel stijlen en kleuren. Ze zijn gemakkelijk te repareren en brandwerend. Asfaltshingles bieden ook een verscheidenheid aan ontwerpen, van de basis 3-tab shingles tot de gemiddelde 30 jaar tot de high-end tri-laminaat / shake-shingles. Zelfs een grint met geschulpte look is beschikbaar.


HOUTEN DAKSPANEN


Meestal gemaakt van ceder, deze stijl van dakbedekking werkt meestal met cottage, ranch en moderne bungalows of historische huizen. Dit product zal van zijn natuurlijke houtcederkleur grijs worden. Deze zijn duur en arbeidsintensief om te installeren. Ze zijn onderhoudsarm en hebben een levensduur tussen 13 en 15 jaar als ze worden onderhouden en wat isolatie kunnen bieden. Vuurbestendige houtshakes zijn verkrijgbaar tegen een verhoogde prijs, maar zijn in sommige gemeenten niet toegestaan


Traditioneel 5V Crimp Metal Roof


Metalen daksystemen hebben meestal langere garanties, zijn brandvertragend, zijn licht van gewicht en eenvoudig te installeren, en zijn bestand tegen insecten en rot. Bovendien reflecteren ze de stralingswarmte van de zon, wat helpt om de warmteontwikkeling op zolder te verminderen. Over het algemeen kunnen metalen dakshingles twee tot drie keer de kosten van traditionele asfaltshingles kosten. Hoewel duurder dan traditionele asfaltshingles, maakt hun lange levensduur, evenals hun aantrekkelijke uiterlijk, ze een geweldige investering voor de huiseigenaar. Het typische profiel is 5-V-krimp die het meest wordt gezien op een huis in Key West-stijl.

Read More